Näyttelyvuosi 2011 [Expositions de l'année 2011]

Kajaani 8.1.2011

Janettan Zabriona avasi näyttelykauden 2011 osallistumalla 8. tammikuuta Kajaanin kansainväliseen koiranäyttelyyn ja teki sen myös parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kasvattajan taidokkaiden käsien luotsaamana Zara niiasi sertifikaateista tärkeimmän, jolla saavutti Suomen Muotovalion arvon! Lisäksi kisassa vastaanotettiin kolmas kansainvälinen sertifikaatti ja kilvoiteltiin rodun parhaan koiran tittelistä, ja mikäpä oli kisatessa Janettan Waldemarin vanavedessä. Tällä erää ROP-kehässä Zara vei pidemmän korren ja pääsi siten ensimmäistä kertaa käpälät leiskuen näyttäytymään ryhmäkehässä.

Kuva: Veli-Matti Airaksinen

Ilomantsi 16.1.2011

Janettan Zabriona jatkoi erinomaisesti alkanutta näyttelykauttaan 16. tammikuuta Ilomantsin ryhmänäyttelyssä. Hyisen kylmässä ja kirpakassa talvisäässä elohopealukema valahti -34:ään Celsiusasteeseen. Pakkanen ei kuitenkaan Zaran ja kasvattajan vauhtia kangistanut, vaan päinvastoin vauhditti entistä parempiin tuloksiin. Zara ravasi ylpeästi rinta rottingilla ensimmäiselle sijalle paras narttu -kilpailussa, kipusi bodiumilla päivän voittajaksi Rodun Parhaana ja kampesi ryhmäkilpailuissa kirsunsa tyylikkäästi kahdeksan parhaan joukkoon.

Tuusniemi 20.2.2011

Janettan Zabriona osallistui 20. helmikuuta Tuusniemen ryhmänäyttelyyn. Näyttelypäivän sää oli jälleen raikkaan talvinen. Zara viilletti ensimmäiselle sijalle paras narttu -kilpailussa, ja ROP-kehä olikin vuoden 2010 Kangasniemen toisinto, jossa Nemo ja Zara olivat kilpasilla. Tässä mittelössä valtikka vaihtui ja nyt oli Zaran vuoro vastaanottaa ROP-ruusuke. Zaran kolmas näyttely tälle vuodelle ja kolmatta kertaa ROP-kehässä voittajana - puhdas hattutemppu, urheilutermiä lainaten. Ja ken' se johtaakaan Vuoden Cairn 2011 -tilastoa tässä vaiheessa, johtajan keltainen liivi yllään?

Vaasa 10.4.2011

Janettan Zabriona osallistui 10. huhtikuuta Vaasan kansainväliseen koiranäyttelyyn aurinkoisen keväisissä tunnelmissa. Zara ravasi ensimmäiselle sijalle paras narttu -kilpailussa, ja ROP-kehässä jälleen oli kilvoittelemassa tuttu pari, kun tällä kertaa Nemo kumarsi ROP-ruusukkeen ja vastaavasti Zara niiasi  VSP-ruusukkeen. Lisäksi Zara vastaanotti järjestyksesään neljännen kansainvälisen sertifikaatin.

Tampere 8.5.2011

Janettan Zabriona osallistui toukokuun toisena sunnuntaina, siniristilippujen hulmutessa äitienpäivän kunniaksi, Tampereen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Zara oli oman luokkansa paras, viilletti paras narttu -kilpailun voittajaksi ja lopulta kruunattiin ROP-kehässä VSP:ksi. Edelleen järjestyksessään viides kansainvälinen sertifikaatti ojennettiin Zaralle.

Kevään näyttelytulosten myötä Vuoden Cairn 2011 -tilaston kärkisija on tiiviisti Zaran käpälissä.

Pieksämäki 11.6.2011

Janettan Zabriona kirmaisi 11. kesäkuuta Pieksämäen kaikkien rotujen koiranäyttelyssä hautovassa helteessä paras narttu -kilpailun ensimmäiselle sijalle ja palasi jälleen ansiokkaasti voittojen teille, kun Zara sai kruunusta kirkkaimman ja valittiin Rotunsa Parhaaksi koiraksi. Ryhmäkilpailussa toiset kanssakilpailijat olivat kirsun mitan edellä tuomarin valitessa hetimmiten neljä parasta ryhmäkandidaattia.

Kotka 19.6.2011

Janettan Zabriona osallistui 19. kesäkuuta Kotkan kansainväliseen koiranäyttelyyn. Zara oli omassa luokassaan toinen ja sijoittui paras narttu -kilpailussa kolmanneksi parhaaksi Kotkan Ruusuksi.

Pariisi 7.7.2011

Janettan Zabriona avasi maailman valloituksensa Ranskasta osallistumalla 7. heinäkuuta Pariisin Championnat de France -koiranäyttelyyn. Zara kilpaili ranskalaisen mittapuun tärkeimmäksi arvostetussa koiranäyttelyssä valioluokassa, sai laatuarvostelussa maininnan EXCELLENT ja sijoittui kilpailuluokassa neljänneksi. Kerrassaan loistosuoritus Zaralta ja tämän handlerilta tällaisessa mittelössä.

Kuva: Merja Saukko

Pohjoismaista väriä täydensi valioluokan voittaja Elisabeth Theodorssonin omistama Hjoohoo's I Wanna Be Like Hjo, Ruotsista ja toiselle sijalle tullut Lotte ja Sören Thomsenin omistama Nordcairn's Zoffie, Tanskasta. Ja mikä parasta, koko kisan ansaittu voitto meni naapurimaahan, kun Elisabeth Theodorssonin omistama Hjohoo's Just The Way Hjo Are kruunattiin rodun parhaaksi eli sikäläisittäin Meilleur de Race.

Pariisi 8.7.2011

Janettan Zabriona jatkoi hyvin alkanutta maailman matkailuaan 8. heinäkuuta Pariisissa, jossa Zara osallistui Championnat du Monde eli Maailman Voittaja -koiranäyttelyyn. Zara kilpaili valioluokassa kahdeksan kilpasiskon kera ja sai laatuarvostelussa maininnan EXCELLENT. Valioluokan voittajaksi kipusi Nordcairn's Zoffie, Dynamite-Girl de La Terrardière, Ranskasta tuli sijalle kaksi ja Sébastien Batsin ranskalainen kasvatti, Daikiri du Harpoy d'Auzan kiri kolmanneksi ja edellispäivän valioluokan voittaja Hjoohoo's I Wanna Be Like Hjo sijoitettiin neljänneksi.

Pohjoismaista yhteistyötä vaalittiin kisapäivän aikana rennon letkeästi, kun kehän reunalla suitsutettiin onnitteluita kanssakilpailijoiden suorituksille. Monta uutta ystävää tarttui mukaan näiden kahden päivän aikana Zaran huoltojoukoille eikä heistä vähäisin eli päivän paras: Meilleur de Race ja Maailman Voittaja -tittelin saavuttanut Maverston Double Dutch handlereineen.

Pariisin Voittaja ja Maailman Voittaja -tulokset

Saarijärvi 6.8.2011

Ranskan valloituksen jälkeen Janettan Zabriona suuntasi jälleen kirsunsa kohti kotimaisia näyttelyitä ja osallistui 6. elokuuta Saarijärven kaikkien rotujen koiranäyttelyyn. Näissä karkeloissa Zara oli omassa luokassaan ensimmäinen ja sijoittui paras narttu -kilpailussa toiselle sijalle.

Kuopio 7.8.2011

Janettan Zabriona osallistui 7. elokuuta Kuopion kansainväliseen koiranäyttelyyn. Tässä kisassa oli mukana kymmenittäin kilpasiskoja ja velikultia kilvoittelemassa parhaista sijoituksista. Kasvattajan luotsaamana Zara voitti oman luokkansa ja oli paras narttu -kilpailussa ensimmäinen. ROP-kehässä riitti jännitystä kuin konsanaan Suomi-Ruotsi maaottelussa. Zara ravasi rinnan mitalla ohi ja kiipesi voittajana bodiumille, joten järjestyksessään viides ROP-meriitti ja kuudes CACIB-ruusuke oli nähnyt päivänvalon.

Joensuu 13.8.2011

Janettan Zabriona osallistui kaksipäiväiseen Elo-Karelia 2011 -koiranäyttelytapahtumaan Joensuussa, jossa lauantaina 13. elokuuta järjestettiin kansainvälinen koiranäyttely. Kasvattajan taidokkaissa käsissä Zara voitti oman luokkansa ja oli paras narttu -kilpailussa ensimmäinen. ROP-kehässä edustivat Janettan kennelin kasvatit Janettan Almondo ja Janettan Zabriona. Hugo-herra valittiin VSP:ksi ja Zara liputettiin voittajaksi kera seitsemännen CACIB-ruusukkeen ja kotiinviemisinään maireat kultaiset pokaalit.

Joensuu 14.8.2011

Janettan Zabriona osallistui Elo-Karelia 2011 -koiranäyttelytapahtumaan Joensuussa, jossa sunnuntaina 14. elokuuta oli vuorossa kaikkien rotujen koiranäyttely. Tässä mittelössä Zara sijoittui sekä omassa luokassaan että paras narttu -kilpailussa toiselle sijalle. Janettan Almondo kirkasti edellispäivän sijoituksen korjaamalla ROP-pystin käpäliinsä. Zara huoltojoukkoineen onnittelee Hugoa omistajineen Elo-Karelia 2011 menestyksestä.

Seinäjoki 29.10.2011

Janettan Zabriona jatkoi näyttelykauttaan osallistumalla 29. lokakuuta Seinäjoen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Zara oli omassa luokassaan toinen ja kiilasi käpälänsä paras narttu -kisassa kolmannelle sijalle.

Jyväskylä 19. - 20.11.2011

Janettan Zabriona osallistui kotikulmillaan Jyväskylässä kahteen kansainväliseen koiranäyttelyyn, jossa lauantaina Zara sai laatuarvostelussa maininnan erinomainen ja sijoittui omassa luokassaan neljänneksi.

Sunnuntaina Zara palasi jälleen voittojen teille, kun neitokainen kasvattajan luotsaamana päihitti tyynen varmasti kanssakilpailijansa omassa luokassaan, kiipesi bodiumilla paras narttu -kilpailun voittajaksi ja niiasi järjestyksessään kahdeksannen kansainvälisen sertifikaattinsa. ROP-kehän mittelössä käytiin tiivis kisa, jonka päätteeksi Zara sai ylpeänä vastaanottaa VSP-ruusukkeen.