Näyttelyvuosi 2010 [Expositions de l'année 2010]

Lahti 25.4.2010

Näyttelyvuosi 2010 avattiin Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jossa Janettan Zabriona kilvoitteli narttujen nuorten luokassa seitsemän kanssakilpailijan kera. Kasvattajan taitavissa käsissä Zaran saavutuksena oli laatuarvostelussa erinomainen ja kilpailuluokassa toinen sija.

Kuva: Veli-Matti Airaksinen

Kangasniemi 13.5.2010

Kangasniemen kaikkien rotujen koiranäyttelyssä Janettan Zabriona ravasi voittojen teille kevätauringon kirkastamassa säässä ja vastaanotti ensimmäisen sertifikaattinsa, vaan ei siinä kaikki, sillä ROP-kehässä Zara niiasi iloisen pirteästi VSP-sijoituksen! Eikä riemulla ja tuuletuksilla rajoja tästä mainiosta saavutuksesta.

Lopuksi näyttelypäivän kruunasi leppeässä tuulenvireessä, iltapäiväauringon viimesäteiden saattelemana Zaran tutkimusretki ryhmäkilpailujen tunnelmaan kasvattajan opastuksella sekä Janettan Åmarin kannustaminen ryhmäkisassaan.

Joensuu 29. - 30.5.2010

Seuraava näyttelyetappi oli kaksipäiväinen Suvi-Karelia 2010 Joensuussa, jossa Janettan Zabriona sijoittui ensimmäisenä kisapäivänä kaikkien rotujen kansallisessa koiranäyttelyssä kilpailuluokassa toiselle sijalle ja kipusi paras narttu -luokassa neljänneksi. Toisena päivänä oli vuorossa kansainvälinen koiranäyttely, jossa edellisen päivän sijoitukset saatiin kirkastettua. Zara oli sekä kilpailuluokassa että PN-kisassa toinen. Lisäksi kotiinviemisenä varasertifikaatti ja vara-CACIB ruusukkeet koristamaan Zaran palkintokaappia.

Laukaa 5.6.2010

Näyttelyntäytteinen kevät sai heti jatkoa kesäkuun alussa, kun Janettan Zabriona pyyhälsi tuulien teillä Cairnterrierikerhon järjestämässä erikoisnäyttelyssä Laukaan Peurungalla. Zaran tuloksena oli laatuarvostelussa erinomainen ja kilpailuluokassa kolmas sija. Tasaisen varmaa kehäesiintymistä jälleen kerran ja yhtä kokemusta rikkaampana, sillä olihan kanssakilpailijoita mukana lähes satamäärin tässä näyttelyspektaakkelissa.

Karttula 6.6.2010

Erikoisnäyttelyn tomut käpälistä karistettuaan Janettan Zabriona suuntasi näyttelykaravaaninsa kohti Karttulan Kolomen kimppa -koiranäyttelyä. Siellä edellisen päivän tulos kirkastui - kiitos kasvattajan taidokkaan luotsaamisen.

Zara ylsi sekä kilpailuokassaan että paras narttu -kisassa toiselle sijalle, joten palkintokaappiin saatiin tuliaisena varasertifikaatti kera loistavan arvostelun Zaran dokumentteihin arkistoitavaksi.

C'est génial !

Ylivieska 17.7.2010

Ylivieskan kansainvälisessä koiranäyttelyssä Janettan Zabriona palasi jälleen voittojen teille ja vastaanotti laatuaan ensimmäisen kansainvälisen sertifikaattinsa. CACIBin lisäksi Zara kumarsi järjestyksessään toisen sertifikaattinsa sekä kruunasi helteisen heinäkuisen koiranäyttelypäivän sijoittumalla ROP-kehässä ansiokkaasti VSP:ksi, joten Zaran palkintokaappi sai taasen muikean täydennyksen ruusuke- ja pokaaliarsenaalista!

Kuopio 6.8.2010

Janettan Zabrionan näyttelyrupeaman seuraava etappi oli Sawo Show 2010 -tapahtuma Kuopiossa, jossa Zara ravasi tomupilvi käpälistä leiskuen ja pölypyörrettä väistäen. Kovatasoisessa kilvoittelussa Zaran tuloksena oli laatuarvostelussa erinomainen ja kilpailuluokassa Zaran sijoitus oli kolmas.

Tervakoski 28.8.2010

Janettan Zabrionan näyttelytaival jatkui tällä erää syksyisen koleassa säässä Tervakosken kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Kilpailuluokassa Zara oli ensimmäinen ja paras narttu -luokassa topakasti toisena. Lisäksi palkintokaappi täydentyi varasertifikaatti ja vara-CACIB ruusukkeista.

Seinäjoki 23.10.2010

Kansainvälisen koiranäyttelyn kirjoa seurasi lokakuisena lauantaina Seinäjoen kansainvälinen koiranäyttely, jonne Janettan Zabriona pääsi navigoimaan lumi- ja räntäsatessa. Zaran tuloksena tässä tiimellyksessä oli laatuarvostelussa erinomainen ja kilpailuluokan sijoitus tyylikkään takuuvarmasti ensimmäinen.

Lahti 30.10.2010

Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä Janettan Zabriona pääsi aistimaan täysin siemauksin Halloween-tunnelmaa. Näissä kinkereissä arvovaltaisan tuomarin tiukan seulan läpäisi harvalukuinen joukko koiria. Zaran tuloksena oli laatuarvostelussa erittäin hyvä ja tyylipuhdas luokkavoitto.

Jyväskylä 13.11.2010

Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä Janettan Zabriona palasi jälleen voittojen teille ja niiasi toisen kansainvälisen sertifikaattinsa. CACIBin lisäksi Zara vastaanotti järjestyksessään kolmannen sertifikaattinsa ja ravasi rinta rottingilla ROP-kehässä ansiokkaasti VSP:ksi kannustusjoukon seuratessa tiivistunnelmaista jännitysnäytelmää kehän reunamilla!

Helsinki 11.12.2010

Janettan Zabrionan näyttelyvuosi 2010 saatettiin päätökseen Helsinki Winner 2010 kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jossa Zaran tuloksena oli laatuarvostelussa erittäin hyvä ja kilpailuluokan voitto. Näyttelyesiripun laskeuduttua vuoden 2010 osalta, on aika tehdä yhteenveto kuluneesta näyttelykaudesta.

Zara kisasi 13:ssa koiranäyttelyssä, kipusi bodiumille 3 x PN1:nä, 3 x PN2:na ja kerran PN4:ntenä sekä kumarsi pystiä ja plakaatia seuraavasti:

2 x CACIB
3 x VSP
3 x SERT
2 x VARACA
3 x VASERT

Zaran ensimmäinen sertifikaatti heti kesän kynnyksellä oli kerta kaikkisen ikimuistoinen tapahtuma, ja se innoitti sanan mukaisesti takomaan rautaa, kun se on kuumaa. Aina ei tullut voittoja, vaan himmeimpien sijoitusten myötä saatiin ensiarvoisen tärkeää kilpailukokemusta. Loppuvuoden kohokohta oli Jyväskylän näyttely, jossa Zaran toinen kansainvälinen sertifikaatti näki päivänvalon.

Uusi näyttelyvuosi on pian käden ulottuvilla, ja ei liene epäselvää, millaiset odotukset tälle uudelle kaudelle on asetettu ...